Restore, reflect & Renew Winter Weekend in Herberg Het Volle Leven

Neem een weekend voor jezelf om in alle rust en stilte te observeren. Juist vanuit deze momenten ontstaan de beste ideeën en inzichten en kun je op adem komen. Zodat je vol energie en kracht je dagelijkse leven weer instapt. 

Dit weekend wordt georganiseerd in samenwerking met de herberg Het Volle Leven in Appelscha. Zij hebben hele fijne kamers, een mooie grote studio waar de lessen gegeven worden en een overheerlijke vegetarische keuken. 

Een weekend waarin je alle tijd hebt om niets te doen. Maar waar je ook de tijd hebt om te lezen, wandelen, schrijven, dromen en een powernap te doen als je daar zin in hebt. 

Het programma bestaat uit de combinatie Vinyasa Yoga, Yin Yoga en Yoga Nidra. Op zaterdag is er een wandeling in het prachtige bos. 

In deze retraite is het thema Restore, Reflect en Renew de rode draad. Dit komt terug in verschillende oefeningen, yogafilosofie, schrijfopdrachten en inzicht vragen. Je gaat op reis naar je innerlijke wereld door verschillende schrijfoefeningen en meditaties. Zo krijg je inzicht in hoe het met je gaat en waar je op een diep niveau naar verlangt. Vervolgens maken mij wij dit meer concreet en kijken wij hoe je dit op een eenvoudige manier kunt integreren in je dagelijkse leven. 

Vinyasa Yoga is een dynamische, krachtige vorm, waarin je meegenomen wordt in een creatieve flow en op je ademhaling beweegt. Gericht op het ontwikkelen van (innerlijke) kracht, concentratie en flexibiliteit in het lichaam en het tot rust laten komen van de geest.

Bij Yin yoga blijf je 3 tot 5 minuten in een liggende of zittende houding. Hier ligt de nadruk op het ontspannen van het lichaam. Je stimuleert de diepere lagen zoals het bindweefsel, de pezen, banden en gewrichten. In deze tijd waarin veel mensen het uiterste van zichzelf vragen, helpt yin yoga om de balans in je leven tevinden of behouden. 

In dit weekend wordt Yin gecombineerd met Myofascial release. Hiermee ontspannen we het lichaam en in het specifiek de triggerpoints. Met Roll en Release technieken ontspannen wij het bindweefsel in het lichaam. Het oprekken en stimuleren van het bindweefsen rondom en door je spieren brengt de juiste structuur weer terug, zodat deze daarna weer alle ruimte heeft om soepel te bewegen. Dit doen we in de lessen door middel van tennisballen en foamrollers. Docent Tess Eckhardt heeft een internationale teacher training gedaan om zich hierin te specialiseren en om de laatste ontwikkelingen en technieken toe te kunnen passen. Het is een hele efficiente manier waarbij je vaak al direct verschil voelt. Ook zijn het simpele oefeningen, die je na dit weekend gemakkelijk thuis kunt doen. 


Yoga nidra betekent letterlijk 'yoga slaap' en is rond 1950 ontwikkeld door Swami Satyananda Saraswiti. Bij yoga nidra doe je geen zittende of staande houdingen maar blijf je, net als in de eindontspanning, in een liggende houding op de mat. De stem van de docent leidt je door verschillende fases van de oefening heen, waardoor je in een stadium tussen waken en slapen komt. Een ontspanningsoefening en energie boost in één. 

Pranayama workshop 

Dit jaar is er weer een nieuwe pranayama workshop. Hierbij maak ik een mix van wetenschap, de laatste onderzoeken over de ademhaling, praktische ademhalingsoefeningen en de eeuwenoude filosofie. 

  • Trainer: Tess Eckhardt 
  • Van vrijdag 20:00 uur tot zondag 15:00 uur.
  • Groepsgrootte max. 12 personen.
  • Trainer is bevlogen en gediplomeerd.
  • 6 trainingsblokken
  • Ontbijten, lunches en diner zijn vegetarisch.
  • Alle maaltijden worden verzorgd door de topkok van Herberg Het Volle Leven.
  • Veel mogelijkheden tot wandelen in het aangrenzende bosgebied.
  • Locatie: Herberg Het Volle Leven in Appelscha. 

Programma

Vrijdag
20:00- 21:30: Introductie, soft flow yoga & Yoga Nidra 

Zaterdag
 09:00 - 10:00: Ontbijt
 10:30 - 12:00: Meditatie, korte schrijfoefeningen en Vinyasa Yoga
12:30 - 13:30: Lunch
14.00 - 15.00  Pranayama workshop, ademhalings oefeningen en theorie (optioneel) 
15:30 - 17:00: Wandeling in het bos, gedeelte in stilte en met aandachtsoefeningen 
18:00 - 19:30: Diner
19:30 - 21:30: Yin Yoga, gecombineer met Myo Fascia Release oefeningen om het lichaam te ontspannen 

Zondag
9:00 - 10:00: Ontbijt
10:00- 11:30: Meditatie, korte schrijfoefeningen en Vinyasa Yoga
12:00- 13:00: Lunch
13:30- 15:00: Yin Yoga, gecombineerd met myo fascia release technieken en nabeschouwing

Datum:

16, 17 en 18 februari 2024

1, 2 & 3 maart 2024

 

 

 


Boeken

Aantal volwassenen

Kies een accomodatie

Prijs: 0.00

Bij boeken vragen we € 50 als aanbetaling per persoon. Een week voor de start van het weekend sturen we een mail met informatie en het verzoek het restant te voldoen. Bij annulering wordt nooit meer dan de aanbetaling als administratiekosten in rekening gebracht.