Yoga Lenteweekend Restore, Reflect & Renew

Neem een weekend voor jezelf om in alle rust en stilte te observeren. Juist vanuit deze momenten ontstaan de beste ideeën en inzichten en kun je op adem komen. Zodat je vol energie en kracht je dagelijkse leven weer instapt. Zodat je er voor jezelf en voor iedereen om je heen kunt zijn. In volle glorie.

Een weekend waarin je alle tijd hebt om niets te doen. Maar waar je ook de tijd hebt om te lezen, wandelen, schrijven, dromen en een powernap te doen als je daar zin in hebt. 

Het programma bestaat uit de combinatie Vinyasa Yoga, Yin Yoga en Yoga Nidra. Op zaterdag middag is er een wandeling in het prachtige bos. Ook geven we een optionele Myo Fascia workshop op zaterdag middag. 

In deze retraite is het thema Restore, Reflect en Renew de rode draad. Dit komt terug in verschillende oefeningen, yogafilosofie, schrijfopdrachten en inzicht vragen.

Vinyasa Yoga is een dynamische vorm, waarin je meegenomen wordt in een flow en op je ademhaling beweegt.

Bij Yin yoga blijf je meerdere minuten in een liggende of zittende houding. Hier ligt de nadruk op het ontspannen van het lichaam en het hydrateren van het bindweefsel.

Met de Myofascia release workshop gebruiken we tennisballen en foamrollers om het bindweefsel te stimuleren. Met verschillende technieken ontspannen wij de fascies in het lichaam en breng je de juiste structuur weer terug, zodat deze daarna weer alle ruimte heeft om soepel te bewegen. Je voelt vaak direct al een groot verschil in je lichaam.

Yoga nidra betekent letterlijk 'yoga slaap' en is rond 1950 ontwikkeld door Swami Satyananda Saraswiti. Bij yoga nidra doe je geen zittende of staande houdingen maar blijf je, net als in de eindontspanning, in een liggende houding op de mat. De stem van de docent leidt je door verschillende fases van de oefening heen, waardoor je in een stadium tussen waken en slapen komt. Een ontspanningsoefening en energie boost in één. 

En dat allemaal in de geweldige herberg Het Volle Leven midden in de bossen van Appelscha. De herberg beschikt naast een uitstekende biologisch vegetarische keuken over eenvoudige, sfeervolle, simpele kamers en een fijne, ruime trainingsruimte 'De Kapel'

  • Trainer: Tess Eckhardt en Sanne Jennen 
  • Van vrijdag 20:00 uur tot zondag 15:00 uur.
  • Groepsgrootte max. 10 personen.
  • Trainers zijn bevlogen en gediplomeerd.
  • 6 trainingsblokken
  • Ontbijten, lunches en diner zijn vegetarisch.
  • De maaltijden worden verzorgd door de topkok van Herberg Het Volle Leven.
  • Veel mogelijkheden tot wandelen in het aangrenzende bosgebied.

Data 
12,13 en 14 februari 2020 deze retraite wordt gegeven door Sanne Jennen en Tess Eckhardt 
26, 26 en 28 maart 2020, deze retraite wordt gegeven door Tess Eckhardt 

Programma
Vrijdag
20:00 - 21:30: Introductie, Yin Yoga en Yoga Nidra 

Zaterdag
08:30 - 09:45: Vinyasa Yoga 
10:00 - 11:00: Ontbijt
12:00 - 13:00: Wandeling in het bos, gedeelte in stilte
13:30 - 14:30: Lunch 
14.30-  16.00: Mogelijkheid tot persoonlijk yoga- advies
16.00-  17.00: Myo fascia release workshop (optioneel) 
18:30 - 19:30: Warme maaltijd (vegetarisch)
20.30- 21.30:  Yin Yoga

Zondag
08:30 - 09:45: Vinyasa Yoga
10:00 - 11:00: Ontbijt
12:30 - 13:30: Yin Yoga
14:00 - 15:00: Lunch en nabeschouwing 

Data:

  2 april -     4 april   (trainer: Tess en Sanne) 
16 april -   19 april   (trainer: Tess en Sanne) vol!!

..............


Boeken

Aantal volwassenen

Kies een accomodatie

Prijs: 0.00

Bij boeken vragen we € 50 als aanbetaling per persoon. Een week voor de start van het weekend sturen we een mail met informatie en het verzoek het restant te voldoen. Bij annulering wordt nooit meer dan de aanbetaling als administratiekosten in rekening gebracht. Mocht door wijziging van de coronamaatregelen door de overheid de retraite toch niet door kunnen gaan, wordt het betaalde volledig teruggestort. Heb je bij aanvang van het door jou geboekte weekend corona gerelateerde klachten, dan kun je uiteraard niet deelnemen. Wij storten dan de aanbetaling en het eventueel betaalde restantbedrag volledig terug.