Camper Winter Weekend in Elsloo

We hebben hier enorm zin in, dit is de eerste keer dat we in de winter een retraite organiseren op ons eigen terrein. Dit weekend is voor iedereen die een camper heeft (of kan lenen) die verwarmd kan worden. 

In dit weekend heb je de tijd om stil te staan bij het afgelopen jaar, even bij te komen na alle drukte van de maanden ervoor en om nieuwe intenties te zetten voor het aankomende jaar. 

 

Denk aan warme soepen, een kampvuur, een boswandeling en verwarmende, dynamische en ontspannen yoga, meditatie, adem en yoga nidra sessies. 

In deze retraite is het thema Restore, Reflect en Renew de rode draad. Dit komt terug in verschillende oefeningen, yogafilosofie, schrijfopdrachten en inzicht vragen.

Vinyasa Yoga is een dynamische, krachtige vorm, waarin je meegenomen wordt in een creatieve flow en op je ademhaling beweegt. Gericht op het ontwikkelen van (innerlijke) kracht, concentratie en flexibiliteit in het lichaam en het tot rust laten komen van de geest.

Bij Yin yoga blijf je 3 tot 5 minuten in een liggende of zittende houding. Hier ligt de nadruk op het ontspannen van het lichaam. Je stimuleert de diepere lagen zoals het bindweefsel, de pezen, banden en gewrichten. In deze tijd waarin veel mensen het uiterste van zichzelf vragen, helpt yin yoga om de balans in je leven tevinden of behouden. 

In dit weekend wordt Yin gecombineerd met Myofascial release. Hiermee ontspannen we het lichaam en in het specifiek de triggerpoints. Met Roll en Release technieken ontspannen wij het bindweefsel in het lichaam. Het oprekken en stimuleren van het bindweefsen rondom en door je spieren brengt de juiste structuur weer terug, zodat deze daarna weer alle ruimte heeft om soepel te bewegen. Dit doen we in de lessen door middel van tennisballen en foamrollers. Docent Tess Eckhardt heeft een internationale teacher training gedaan om zich hierin te specialiseren en om de laatste ontwikkelingen en technieken toe te kunnen passen. 


Yoga nidra betekent letterlijk 'yoga slaap' en is rond 1950 ontwikkeld door Swami Satyananda Saraswiti. Bij yoga nidra doe je geen zittende of staande houdingen maar blijf je, net als in de eindontspanning, in een liggende houding op de mat. De stem van de docent leidt je door verschillende fases van de oefening heen, waardoor je in een stadium tussen waken en slapen komt. Een ontspanningsoefening en energie boost in één. 

Trainer: Tess Eckhardt 

Van vrijdag 20:00 uur tot zondag 15:00 uur.

Groepsgrootte max. 12 personen.

Trainer is bevlogen en gediplomeerd.

6 trainingsblokken

Ontbijten, lunches en diner zijn vegetarisch.

Het diner wordt verzorgd door de topkok van Herberg Het Volle Leven.

Veel mogelijkheden tot wandelen in het aangrenzende bosgebied.

Locatie: Elsloo, peperstraat 20 

Programma

Vrijdag
20:00- 21:30: Introductie, soft flow yoga & Yoga Nidra 

Zaterdag
 09:00 - 10:00: Ontbijt
 10:30 - 12:00: Meditatie, korte schrijfoefeningen en Vinyasa Yoga
12:30 - 13:30: Lunch
14.00 - 15.00  Pranayama workshop, ademhalings oefeningen en theorie (optioneel) 
15:30 - 17:00: Wandeling in het bos, gedeelte in stilte en met aandachtsoefeningen 
18:00 - 19:30: Diner
19:30 - 21:30: Yin Yoga, gecombineer met Myo Fascia Release oefeningen om het lichaam te ontspannen 

Zondag
9:00 - 10:00: Ontbijt
10:00- 11:30: Meditatie, korte schrijfoefeningen en Vinyasa Yoga
12:00- 13:00: Lunch
13:30- 15:00: Yin Yoga, gecombineerd met Myo Fascia release technieken en nabeschouwing


Boeken

vrijdag 13 januari 2023

Aantal volwassenen

Kies een accomodatie

Prijs: 0.00

Bij boeken vragen we € 50 als aanbetaling per persoon. Een week voor de start van het weekend sturen we een mail met informatie en het verzoek het restant te voldoen. Bij annulering wordt nooit meer dan de aanbetaling als administratiekosten in rekening gebracht.