Ouder & kind

Yoga Weekend Ouder en Kind voor kinderen van 4 t/m 10 jaar

In het drukke gezindsleven kan het een verademing zijn: een weekend vol ontspanning, yoga, spelen, kamperen en natuur. Samen met je kind op onze camping in het mooie Drents Friese Woud. Tijd voor jezelf maar ook tijd voor elkaar. Het is soms best een opgave om een goede balans te vinden. We proberen met zijn allen een hoop ballen in de lucht te houden en willen alles zo goed mogelijk doen met werk, kinderen, vrienden en je geliefde. Dit weekend kun je alles juist even loslaten. De activiteiten staan ingepland, het eten staat voor je klaar zodat je alle aandacht en tijd hebt voor het moment, voor je kind en jezelf.Het programma bestaat uit lessen die zowel gezamenlijk als apart van elkaar gedaan worden.

CREATIVE KIDS - TIME – creatieve activiteiten voor de kinderen
De activiteiten met de kinderen worden begeleid door  Roos Eckhardt. Als socio- en creatief therapeut werkt zij al ruim 12 jaar met kinderen van verschillende leeftijden. Het programma sluit mooi aan bij mindfulness en yoga. Denk bijvoorbeeld aan toevaltechnieken met ecoline waarbij het niet gaat om het resultaat maar om het volgen van het materiaal of het inkleuren van een Mandala. Het plezier staat bij ons voorop, de concentratie en voldoening volgen dan vanzelf. De kinderen gaan ook aan de slag met een mooi aandenken aan dit weekend, die ze mee naar huis kunnen nemen.

TOGETHER-TIME – Ouder en Kind Yoga.
Deze lessen gaan van start met een ‘yoga-avontuur’, een verhaal in een bepaald thema waarbij je verschillende yogahoudingen doet. Samen spelen, bewegen, rekken, strekken en ontspannen. Het gaat er vooral om dat je met elkaar kunt lachen en bij elkaar bent zonder verwachtingen of verplichtingen. In de lessen worden bewegingsspelletjes, verhalen partneryoga oefeningen en korte massages met elkaar gecombineerd. Je sluit af met een korte liggende visualisatie oefening en een tekening die je als ouder samen met je kind maakt. Zodat je aan de hand van de tekening je ervaring met elkaar kunt delen. De yogalessen lessen worden gegeven door Tess Eckhardt.

ME-TIME – Yoga voor de ouders

YIN
Yoga is een hele rustige yogavorm, waarbij je 3 tot 5 minuten in een yogahouding blijft om het lichaam te ontspannen en het bindweefsel te versterken en te hydrateren. Het zijn voornamelijk zittende en liggende houdingen.

VINYASA 
Bij de populaire en dynamische Vinyasa yoga staan de zonnegroeten centraal. Je beweegt hierbij op je ademhaling en je werkt aan conditie, kracht, flexibiliteit en balans. Zonder competitie en in een creatieve, mindful flow werk je aan verschillende houdingen die je lichaam sterk, gezond en soepel maken. Waarbij de focus ligt op de ademhaling, je gevoel, gedachten, lichaam en alles wat zich afspeelt in het huidige moment.

 • Kosten v.a. € 315 voor ouder en €185 voor kind incl. alle trainigen, maaltijden en verblijf.
 • Je kunt natuurlijk ook een tent of buitenbed huren.
 • Trainers: Tess Eckhardt, Roos Eckhardt,
 • Van vrijdag 18:00 uur tot zondag 15:00 uur.
 • Geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar.
 • Groepsgrootte max. 14 personen.
 • Trainers zijn gediplomeerd.
 • 6 trainingsblokken van 1,5 uur.
 • De hele dag gratis koffie en thee beschikbaar.
 • Alle ontbijten, lunches en diner zijn vegetarisch.
 • Het diner wordt verzorgd door de topkok van Herberg Het Volle Leven.
 • Veel mogelijkheden tot wandelen en spelen in het aangrenzende bosgebied.

Programma

Vrijdag

18.00 - 19.00  Kennismaking en Warme maaltijd (vegetarisch en kindvriendelijk)
19.00 - 20.00  
Introductie en ‘ouder en kind’ les
21.00 - 22.00  Yin Yoga (ouders) Oppas is aanwezig om de tenten in de gaten te houden. Mocht je een babyfoon hebben op batterijen dan kun je deze gewoon meenemen in de studio.

Zaterdag

08.00 - 09.00   Ontbijt (Fruit, yoghurt, muesli, brood en beleg)
09.30 - 10.30   Vinyasa Yoga (ouders)
09.30 - 10.30   Creatieve activiteiten (kinderen)
12.00 - 13.00   Lunch (fruit, brood en beleg, salade)
13.00 - 14.00   Ouder en Kind Yoga
16.00 - 17.00   In het woud - Een wandeling voor ouder en kind in het bos met een aantal oefeningen, kleine verhalen en korte mindfulness opdrachten waarbij de zintuigen een rol spelen en gezocht wordt naar een schat.
18.00 - 19.00  Warme maaltijd (vegetarisch en kindvriendelijk)
21.00 - 22.00  Yin yoga (ouders) Oppas is aanwezig om de tenten in de gaten te houden. Mocht je een babyfoon hebben op batterijen dan kun je deze gewoon meenemen in de studio.

Zondag

08.00 - 09.00   Ontbijt (Fruit, yoghurt, muesli, brood en beleg)
09.30 - 10.30   Vinyasa Yoga (ouders)
09.30 - 10.30   Creatieve activiteiten (kinderen)
12.00 - 13.00   Lunch (fruit, brood en beleg salade)
13.00 - 14.30   Ouder en Kind yoga en afsluiting.

Datum: 18, 19 & 20 augustus 


Boeken

vrijdag 18 augustus 2023

Aantal volwassenen

Kies een accomodatie

Aantal Kinderen p.p. € 185,00
Prijs: 0.00

Je bent van harte welkom om mee te doen! Een week voor de start van het weekend sturen we een mail met informatie en het verzoek het restant te voldoen. Wij vragen € 50 als aanbetaling per persoon. Als je voor 4 weken voor aanvang annuleert, betaal je enkel 50 euro aanbetaling als administratiekosten.