Slow Down & Release Yoga

Slow Down & Release retraite 

Wil je vooral een heel weekend opladen en ontspannen? Ervaar je veel stress en voelt je lichaam gespannen, stijf en vast aan? Als je nu je ogen sluit en je aandacht naar binnen brengt. Merk je dat je je kaken op elkaar hebt geklemd en dat je schouders opgetrokken zijn?  Dan is dit wellicht een goed weekend voor je.

Voel hoe het is om niets te hoeven doen. Je stapt uit de waan en de snelheid van je dag. Om te voelen, te vertragen, goed voor je lichaam te zorgen en te genieten van de natuur en de tijd die je hebt. 

Voel je zo licht als een veertje

Leer hoe je zelf op een eenvoudige en super effectieve manier je lichaam kunt ontspannen. Dit voel je niet alleen in je lichaam maar dit geeft je ook direct een heel ander gevoel. Van gespannen, verkramping en een gevoel van overwelm naar een ontspannen en soepel lichaam en meer ruimte in je hoofd. 

In dit weekend wordt Yin gecombineerd met Myofascial release. Met Roll en Release technieken ontspannen wij de fascies in het lichaam. Het oprekken van dit speciale bindweefsel brengt de juiste structuur weer terug, zodat deze daarna weer alle ruimte heeft om soepel te bewegen. Dit doen we in de lessen door middel van massage ballen. Docent Tess Eckhardt heeft een internationale teacher training gedaan om zich hierin te specialiseren en om de laatste ontwikkelingen en technieken toe te kunnen passen.

“Afgelopen zomer heb ik bij Tess de retraite yin en myo fascia release gevolgd. Hier leerde ik dat ik mezelf als het ware een Thaise massage kan geven. Sindsdien beoefen ik dit met grote regelmaat. Ik heb verschillende balletjes in huis om mijn rug, schouders en nek te helpen ontspannen zoals Tess ons heeft geleerd. Ik heb nu een betere houding en minder pijn. Een aanrader!!” vertelde Janneke die vorig jaar deze retraite heeft gedaan. "vertelt Janneke 

"Na een myo fascia release sessie ervaar ik veel meer ontspanning in mijn lijf en daardoor ook rust in mijn hoofd. Alsof mijn lichaam gemasseerd is, maar dan gecombineerd met het effect dat yoga heeft op mijn hoofd en lichaam.",

Dit wordt gecombineerd met Yin Yoga, een rustige, meditatieve vorm waarbij je 3 tot 5 minuten in een yogahouding blijft. Om bewust te voelen, tijd te nemen voor alles wat zich op het moment afspeelt en om het bindweefsel te versterken en te hydrateren. 

  • Kosten v.a. € 315 incl. alle trainigen, maaltijden en verblijf.
  • Je kunt natuurlijk ook een tent of buitenbed huren. 
  • Trainer:Tess Eckhardt
  •  Van vrijdag 20:00 uur tot zondag 15:00 uur.
  • Groepsgrootte max. 15 personen.
  • Alle trainers zijn gediplomeerd.
  • 6 trainingsblokken van 1,5 uur.
  • Het hele weekend is gratis koffie en thee beschikbaar.
  • Alle ontbijten, lunches en diner zijn vegetarisch.
  • Veel mogelijkheden tot wandelen in het aangrenzende bosgebied

Programma

Vrijdag
20:00- 21:30: Introductie, soft flow yoga

Zaterdag

  7:00 - 8:00  Meditatie en Ochtend duik bij nabijgelegen meertje (optioneel)
  8:30-   9:30: Ontbijt
  9:30- 11:00: Myofascial Release
12:30- 13:30: Lunch
14:00 - 15:00: Breathwork workshop (optioneel), dit is een nieuwe editie die ik heb gemaakt na een internationale pranayama opleiding waarin de laatste onderzoeken over de adem en de eeuwenoude kracht van pranayama gecombineerd worden. Hier leer je hoe je je zenuwstelsel kunt kalmeren met ademwerk. Zodat je beter slaapt en sneller in de oplaad en herstel modus komt. 
15:30- 17:00: Soft Flow & Yin Yoga 
18:00- 19:30: Diner
19:30- 21:30: Stiltewandeling en afsluitende Yoga Nidra 

Zondag

  7:00 - 8:00  Meditatie en ochtend duik bij nabijgelegen meertje (optioneel)
  8:30-   9:30: Ontbijt 
  9:30- 11:00: Soft Flow & Myofascial Release  
12:00- 13:00: Lunch
13:30- 15:00: Yin Yoga en nabeschouwing

Datum: 

21, 22, 23 juni 

26, 27, 28 juli (De buitenbedden zijn voor dit weekend uitverkocht. 

 

 

 

 

 

 


Boeken

Aantal volwassenen

Kies een accomodatie

Prijs: 0.00

Je bent van harte welkom om mee te doen! Een week voor de start van het weekend sturen we een mail met informatie en het verzoek het restant te voldoen. Wij vragen € 50 als aanbetaling per persoon. Als je voor 4 weken voor aanvang annuleert, betaal je enkel 50 euro aanbetaling als administratiekosten.