Yoga Restore, Reflect & Renew

Neem een weekend voor jezelf om in alle rust en stilte te observeren. Juist vanuit deze momenten ontstaan de beste ideeën en inzichten en kun je op adem komen. Zodat je vol energie en kracht je dagelijkse leven weer instapt. Zodat je er voor jezelf en voor iedereen om je heen kunt zijn. In volle glorie.

Een weekend waarin je alle tijd hebt om niets te doen. Maar waar je ook de tijd hebt om te lezen, wandelen, schrijven, dromen en een powernap te doen als je daar zin in hebt. 

Het programma bestaat uit de combinatie Vinyasa Yoga, Yin Yoga en Yoga Nidra. Op zaterdag avond is er een wandeling in het prachtige bos. 

In deze retraite is het thema Restore, Reflect en Renew de rode draad. Dit komt terug in verschillende oefeningen, yogafilosofie, schrijfopdrachten en inzicht vragen.

Vinyasa Yoga is een dynamische, krachtige vorm, waarin je meegenomen wordt in een creatieve flow en op je ademhaling beweegt. Gericht op het ontwikkelen van (innerlijke) kracht, concentratie en flexibiliteit in het lichaam en het tot rust laten komen van de geest.

Bij Yin yoga blijf je 3 tot 5 minuten in een liggende of zittende houding. Hier ligt de nadruk op het ontspannen van het lichaam. Je stimuleert de diepere lagen zoals het bindweefsel, de pezen, banden en gewrichten. In deze tijd waarin veel mensen het uiterste van zichzelf vragen, helpt yin yoga om de balans in je leven tevinden of behouden. 


Yoga nidra betekent letterlijk 'yoga slaap' en is rond 1950 ontwikkeld door Swami Satyananda Saraswiti. Bij yoga nidra doe je geen zittende of staande houdingen maar blijf je, net als in de eindontspanning, in een liggende houding op de mat. De stem van de docent leidt je door verschillende fases van de oefening heen, waardoor je in een stadium tussen waken en slapen komt. Een ontspanningsoefening en energie boost in één. 

  • Trainer: Tess Eckhardt 
  • Van vrijdag 20:00 uur tot zondag 15:00 uur.
  • Groepsgrootte max. 12 personen.
  • Trainer is bevlogen en gediplomeerd.
  • 6 trainingsblokken
  • Ontbijten, lunches en diner zijn vegetarisch.
  • Veel mogelijkheden tot wandelen in het aangrenzende bosgebied.

Programma

Vrijdag
20:00- 21:30: Introductie, soft flow yoga

Zaterdag

  7:00 - 8:00   Meditatie & ochtend duik in het Canadameer (optioneel) 
  8:30-   9:30: Ontbijt, met fruit, vruchtensap en muesli
  10:00- 11:30: Vinyasa Yoga & Schrijfoefeningen 
12:30- 13:30: Lunch
14.00-15.00  Pranayama workshop (optioneel)
15:30- 17:00: Yin Yoga, gecombineerd met myofascia release 
18:00- 19:30: Diner
19:30- 21:30: Stiltewandeling en afsluitende liggende yoga nidra 

Zondag

  7:00 - 8:00   Meditatie & ochtend duik in het Canademeer (optioneel) 
  8:30-   9:30: Ontbijt, met fruit, vruchtensap en muesli
  10:00- 11:30: Vinyasa Yoga & Schrijfoefeningen 
12:00- 13:00: Lunch
13:30- 15:00: Yin Yoga, gecombineerd met myo fascia release technieken en nabeschouwing

Data:

4, 5 & 6  augustus Dit weekend is uitverkocht 

1, 2 & 3 september De buitenbedden zijn uitverkocht 

 

 

 

 

 
..............

 


Boeken

Aantal volwassenen

Kies een accomodatie

Prijs: 0.00

Bij boeken vragen we € 50 als aanbetaling per persoon. Een week voor de start van het weekend sturen we een mail met informatie en het verzoek het restant te voldoen. Bij annulering wordt nooit meer dan de aanbetaling als administratiekosten in rekening gebracht.