Yoga Restore, Reflect & Renew

Voel je dat het tijd is?

Om een weekend alle ruimte en tijd te geven aan jezelf? 

Waar je echt kunt voelen hoe het met je gaat?

Vanuit rust, compassie en vertrouwen.

Dit is voor jou als je al heel dankbaar bent voor je leven en alles en iedereen die daarin zit.  Maar je voelt dat je op bepaalde vlakken nog vast zit in patronen en overtuigingen die je tegenhouden. Diep in jou borrelt iets wat gezien of gehoord wilt worden. Je wilt nergens voor weg lopen of negeren, omdat je weet dat dit de weg is naar groei. 

In dit weekend druk je even op de pauze knop om te voelen hoe het met je gaat. Het is tijd om op te laden en op een diep niveau voor jezelf te zorgen. Hiernaast nemen we ook de tijd om te onderzoeken wat het is wat je echt wilt en we kijken of je acties daar ook op aansluiten. Dit integreren we vervolgens met concrete en praktische tools zodat je alles wat je voorneemt tijdens de retraite beter kunt integreren in je dagelijkse leven. 

Juist vanuit deze momenten van reflectie en opladen ontstaan de beste ideeën en inzichten en kun je op adem komen. Zodat je vol energie en kracht je dagelijkse leven weer instapt. Zodat je er voor jezelf en voor iedereen om je heen kunt zijn. In volle glorie. 

Een weekend waarin je alle tijd hebt om niets te doen. Maar waar je ook de tijd hebt om te lezen, wandelen, schrijven, dromen en een powernap te doen als je daar zin in hebt. 

Het programma bestaat uit de combinatie Vinyasa Yoga, Yin Yoga en Yoga Nidra. Op zaterdag is er een wandeling in het prachtige bos. 

In deze retraite is het thema Restore, Reflect en Renew de rode draad. Dit komt terug in verschillende oefeningen, yogafilosofie, schrijfopdrachten en inzicht vragen.

Vinyasa Yoga is een dynamische, krachtige vorm, waarin je meegenomen wordt in een creatieve flow en op je ademhaling beweegt. Gericht op het ontwikkelen van (innerlijke) kracht, concentratie en flexibiliteit in het lichaam en het tot rust laten komen van de geest.

Bij Yin yoga blijf je 3 tot 5 minuten in een liggende of zittende houding. Hier ligt de nadruk op het ontspannen van het lichaam. Je stimuleert de diepere lagen zoals het bindweefsel, de pezen, banden en gewrichten. In deze tijd waarin veel mensen het uiterste van zichzelf vragen, helpt yin yoga om de balans in je leven te vinden of behouden. 


Yoga nidra betekent letterlijk 'yoga slaap' en is rond 1950 ontwikkeld door Swami Satyananda Saraswiti. Bij yoga nidra doe je geen zittende of staande houdingen maar blijf je, net als in de eindontspanning, in een liggende houding op de mat. De stem van de docent leidt je door verschillende fases van de oefening heen, waardoor je in een stadium tussen waken en slapen komt. Een ontspanningsoefening en energie boost in één. 

  • Trainer: Tess Eckhardt 
  • Van vrijdag 20:00 uur tot zondag 15:00 uur.
  • Groepsgrootte max. 12 personen.
  • Trainer is bevlogen en gediplomeerd.
  • 6 trainingsblokken
  • Ontbijten, lunches en diner zijn vegetarisch.
  • Veel mogelijkheden tot wandelen in het aangrenzende bosgebied.

Programma

Vrijdag
20:00- 21:30: Introductie, soft flow yoga

Zaterdag

 7:00 - 8:00   Meditatie, pranayama & ochtend duik in het Canadameer (optioneel) 
 8:30-   9:30: Ontbijt 
10:00- 11:30: Vinyasa Yoga & Schrijfoefeningen 
12:30- 13:30: Lunch
14.00-15.00  Pranayama workshop (optioneel), dit is een gloednieuwe editie die ik heb gemaakt na een pranayama opleiding waarin de laatste onderzoeken over de adem als de eeuwenoude krachtige pranayama gecombineerd worden. 
15:30- 17:00: Yin Yoga, gecombineerd met myofascia release 
18:00- 19:30: Diner
19:30- 21:30: Stiltewandeling en afsluitende liggende yoga nidra 

Zondag

 7:00 - 8:00   Meditatie, pranayama & ochtend duik in het Canademeer (optioneel) 
 8:30-   9:30: Ontbijt 
10:00- 11:30: Vinyasa Yoga & Schrijfoefeningen 
12:00- 13:00: Lunch
13:30- 15:00: Yin Yoga, gecombineerd met myo fascia release technieken en nabeschouwing

Data:

14, 15, 16 juni 

19, 20 & 21 juli

9, 10 & 11 augustus 

 

 

 

 

 
..............

 


Boeken

Aantal volwassenen

Kies een accomodatie

Prijs: 0.00

Je bent van harte welkom om mee te doen! Een week voor de start van het weekend sturen we een mail met informatie en het verzoek het restant te voldoen. Wij vragen € 50 als aanbetaling per persoon. Als je voor 4 weken voor aanvang annuleert, betaal je enkel 50 euro aanbetaling als administratiekosten.