yoga XL

Neem een duik in de wereld van yoga. 

Uit je hoofd en in je lichaam. Met yin en vinyasa yoga, pranayama, yoga nidra en een ochtend duik in een prachtig meertje in de buurt. 

Stap uit de waan van de dag en breng je aandacht naar binnen. Daar ligt zoveel moois te wachten.

Dit extra lange weekend op ons prachtige terrein, maakt de beleving nog intenser. Naast dynamische Vinyasa yogalessen waarin je wordt meegenomen in een flow, worden er Yin Yogalessen aangeboden, die gericht zijn op diepe ontspanning en meditatie. Ontspanning en activiteit wordt afgewisseld in het programma.  Op de mat krijg je inzicht in waar je grenzen liggen: je leert bewust te voelen wanneer het tijd is om een stap terug te nemen. Tegelijkertijd maak je het lichaam sterker, meer flexibel en gezonder.

Er is ook voldoende ruimte voor individuele begeleiding en de mogelijkheid het aan je specifieke wensen aan te passen.Tot slot is er ook nog de mogelijkheid deel te nemen aan twee fijne workshops en kun je de dag verfrissend van start gaan met een duik in een nabij gelegen meertje en ademwerk. 

In de avond geven we een traditionele cacao & live muziek. 

Traditionele pure Cacao is zeer voedend voor ons lichaam en heeft een stimulerende werking op ons brein en hart. Pure cacao brengt ons in contact met ons gevoelsleven en verruimt het bewustzijn. Het is al duizenden jaren de heilige drank van Zuid-Amerikaanse bevolkingsgroepen om in verbinding te komen met een dieper bewustzijn. In de XL retraites introduceren we dit jaar een avond met cacao & live muziek: een ongedwongen ruimte voor diepe ontspanning, expressie, verbinding en plezier. Lees meer over traditionele cacao: https://purekakaw.com/pages/health-benefits-effects-cacao

Vinyasa Yoga is een dynamische, krachtige vorm, waarin je meegenomen wordt in een creatieve flow en op je ademhaling beweegt. Gericht op het ontwikkelen van (innerlijke) kracht, concentratie en flexibiliteit in het lichaam en het tot rust laten komen van de geest.

Bij Yin yoga blijf je 3 tot 5 minuten in een liggende of zittende houding. Hier ligt de nadruk op het ontspannen van het lichaam. Je stimuleert de diepere lagen zoals het bindweefsel, de pezen, banden en gewrichten. In deze tijd waarin veel mensen het uiterste van zichzelf vragen, helpt yin yoga om de balans in je leven tevinden of behouden. 

Ook is er een workshop over Myofascial release. Hiermee ontspannen we het lichaam en in het specifiek de triggerpoints. Met Roll en Release technieken ontspannen wij het bindweefsel in het lichaam. Het oprekken en stimuleren van het bindweefsen rondom en door je spieren brengt de juiste structuur weer terug, zodat deze daarna weer alle ruimte heeft om soepel te bewegen. Docent Tess Eckhardt heeft een internationale teacher training gedaan om zich hierin te specialiseren en om de laatste ontwikkelingen en technieken toe te kunnen passen. Het is een hele efficiente manier waarbij je vaak al direct verschil voelt. Ook zijn het simpele oefeningen, die je na dit weekend gemakkelijk thuis kunt doen. 


Yoga nidra betekent letterlijk 'yoga slaap' en is rond 1950 ontwikkeld door Swami Satyananda Saraswiti. Bij yoga nidra doe je geen zittende of staande houdingen maar blijf je, net als in de eindontspanning, in een liggende houding op de mat. De stem van de docent leidt je door verschillende fases van de oefening heen, waardoor je in een stadium tussen waken en slapen komt. Een ontspanningsoefening en energie boost in één. 

Ademhalings workshop 

Dit jaar is er weer een nieuwe pranayama workshop. Hierbij maak ik een mix van wetenschap, de laatste onderzoeken over de ademhaling, praktische ademhalingsoefeningen en de eeuwenoude filosofie. 

 

  • Kosten v.a. € 425 incl. alle trainigen, maaltijden en verblijf.
  • Je kunt natuurlijk ook een tent of buitenbed huren. 
  • Docenten: Tess Eckhardt, Jorinde Verzijl
  • Van donderdag 20:00 uur tot zondag 15:00 uur.
  • Groepsgrootte max. 15 personen.
  • Alle trainers zijn bevlogen gediplomeerd.
  • 11 trainingsblokken van 1,5 uur.
  • Het hele weekend is gratis koffie en thee beschikbaar.
  • Alle ontbijten, lunches en diner zijn vegetarisch.
  • Veel mogelijkheden tot wandelen in het aangrenzende bosgebied

Programma 

Donderdag
20.00-21.20 Introductie, soft flow yoga

Vrijdag

7.00 - 8.00     Ademhalingsoefeningen en ochtend duik bij het Canadameer (optioneel) 
8.30-   9.30:  Ontbijt 
10.00- 11.30: Vinyasa Yoga
12.30- 13.30: Lunch
14.00-15.00:  Adem workshop (optioneel), leer de kracht kennen van de adem 
13.30 - 15.30  Mogelijkheid tot persoonlijk yoga-advies
15.30- 17.00:  Yin Yoga
18.00- 19.30:  Diner
19.30- 21.30:  Stiltewandeling met aandachtsoefeningen in het bos en afsluitende Yoga Nidra. 

Zaterdag
8.30 -   9.30:  Ontbijt 
9.30 - 11.00:  Vinyasa Yoga
12.30- 13.30: Lunch
14.00-15.00:  Myo Fascia Release workshop (optioneel), ontspan je lichaam en hydrateer je bindweefsel met simpele oefeningen. 
13.30 - 15.00: Mogelijkheid tot persoonlijk yoga-advies
15.00- 16.30 : Yin Yoga 
18.00- 19.30 : Diner
19.30- 21.30 : Cacao & Muziek (Optioneel) 

Zondag
 8.00-   9.30 : Ontbijt 
 9.30- 11.00 : Vinyasa Yoga
12.00- 13.00 : Lunch
13.30- 15.00 : Yin Yoga en nabeschouwing

4, 5, 6 & 7 juli Deze retraites is uitverkocht. 

 


Boeken

Aantal volwassenen

Prijs: 0.00

Je bent van harte welkom om mee te doen! Een week voor de start van het weekend sturen we een mail met informatie en het verzoek het restant te voldoen. Wij vragen € 50 als aanbetaling per persoon. Als je voor 4 weken voor aanvang annuleert, betaal je enkel 50 euro aanbetaling als administratiekosten.